(recept
si oblíbilo 43 návštěvníků)
Perník ze Slovácka
Potřebné ingredience
30 dkg hladké mouky
25 dkg mletého cukru
1 vajíčko
2 lžíce mléka
2 lžíce medu
2 lžíce rumu
1/2 prášku do perníku
Postup přípravy
Vypracovat v těsto a nechat odpočinout 24 hodin. Potom rozdělit na dvě
části, vyválet placku - přenést na plech, potřít povidly, poklást ořechy -
jeden vedle druhého. Ze zbytku těsta vyválet druhou placku a tou vše přikrýt
a potřít vajíčkem.
Tento recept mám od kamarádky Leničky. Když ženila syna, tak ho upekla a hádejte co zmizelo z talířů jako první? Tenhle úžasný perník, od cukrářky zákusky přišly k dobru až potom:-) Leni, díky!!!!!!!!!!!!!
části, vyválet placku - přenést na plech, potřít povidly, poklást ořechy -
jeden vedle druhého. Ze zbytku těsta vyválet druhou placku a tou vše přikrýt
a potřít vajíčkem.
Tento recept mám od kamarádky Leničky. Když ženila syna, tak ho upekla a hádejte co zmizelo z talířů jako první? Tenhle úžasný perník, od cukrářky zákusky přišly k dobru až potom:-) Leni, díky!!!!!!!!!!!!!
naskládané ořechy na plátu
horní plát potřete vajíčky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
27. 7. 2015, 8:51
johnynka
(upraveno)
19. 1. 2012, 10:42
zkusím
vendy
(upraveno)
13. 1. 2010, 21:30
Opravdu super, druhý den se mi to zdálo ještě lepší zaleženější. Jediný problém co jsem měla, tak když jsem vše zamíchala (rukama zpracovala), tak se těsto hrozně drolilo, přidala jsem navíc mléka, ale nepomohlo, tudíž jsem tvořila pouze malé kuličky, které jsem hned vyválela a tak jsem slepila těsto na plechu, ale upeklo se a moc chutnalo!!!!
MILINATALI
(upraveno)
14. 1. 2010, 12:02
@vendy
Jo ze začátku se to nechce jakoby spojit, ale když s tím pracujete, tak se to hezky spojí do těsta, chce to jen vydžet, asi tak 5 až 10 minut mi to trvalo, víc určitě ne Ale hezky jste si poradila
Ilonáček
(upraveno)
27. 12. 2009, 13:27
kracena
(upraveno)
20. 12. 2009, 22:01
tak já nevím...a nemohlo by to být třeba značkou mouky?Nemyslím druhem...jasně,hladká...ale třeba právě výrobce...nic jiného mě teda nenapadá..
MILINATALI
(upraveno)
21. 12. 2009, 21:29
@kracena
no ještě jsem si vzpomněla, že já to nechala v ledničce asi tři dny, ne jeden jak je v receptu, protože jsem nestíhala, tak třeba proto se mi to nijak zvlášť nelepilo
MILINATALI
(upraveno)
21. 12. 2009, 13:29
@kracena
Mě také, tak jedině, kdyby nějaká maminka věděla více
kracena
(upraveno)
20. 12. 2009, 19:49
Tak už jsem ho zkusila.A výsledek?Asi jsem udělala nějakou chybu nebo teda nevím.Může mi někdo napsat,jakou chybu jsem udělala?Dala jsem vše podle receptu,ale těsto bylo druhý den tááák lepivý,že jsem nevěděla jak s ním pracovat. Poradíte?..Díky..
jazumi
(upraveno)
21. 12. 2009, 19:38
@kracena
já jsem právě taky upekla ... no těsto bylo lepivé -ale válela jsem přes igelit - a výsledek je - super dobrota
MILINATALI
(upraveno)
20. 12. 2009, 20:55
@kracena
tak to je divné mně stačilo malinko pomoučit válek a folii, na které jsem plát vyválela a bez probémů jen jsem pak přenesla na plech...
MILINATALI
(upraveno)
14. 12. 2009, 9:59
Dá se jíst hned je to vynikající a určitě to můžete už upéct
vseta
(upraveno)
14. 12. 2009, 9:06
perník vypadá moc dobře, určitě ho zkusím, jen se chci zeptat jestli se dá jíst hned po vychladnutí anebo se má nějaký den nechat uležet...děkuji za info.Petra
Aja88
(upraveno)
14. 12. 2009, 9:01
Miluško,chtěla bych perník upéct na vánoce, můžu ho upéct už teď není moc brzo? Děkuji Andrea
MILINATALI
(upraveno)
13. 12. 2009, 21:21
Je to opravdu vynikající a je hezky měkoučký, VŘELE VŠEM MAMINKÁM TENTO RECEPT DOPORUČUJI
kracena
(upraveno)
13. 12. 2009, 17:51
Tak tohle musím zkusit.U nás doma je perník to nej,co může být k . Fakt to vypadá dobře..